Kezdő kenu
edzések

A kenuzás hazánkban a legnépszerűbb szabadtéri vizes sportnak számít, melynek meg is van az eredménye, hiszen sportolóink az olimpiákon és a világbajnokságokon is kimagaslóan az élvonalba tartoznak.

Mire van szükség, hogy kenuzhasson a gyermekem?

Az egyetlen tárgyi feltétel az úszni tudásról szóló igazolás, melyet bármelyik uszodában lévő úszómester kiállíthat, amennyiben a gyermek előtte leúszta biztonságosan a 200 méteres távot. Ez a gyermek biztonsága érdekében fontos, illetve később a versenyzés feltétele is.

Mikor vannak a kezdő edzések?

A kezdő kenusok minden nap 15:30-kor kezdik az edzést, mely másfél órás vízi edzést és egy rövid kiegészítőt foglal magában. Érdemes az edzés kezdete előtt tíz perccel előbb érkezni a megfelelő felkészülés érdekében.

kajak-felszereles

Szükséges külön felszerelést beszereznünk a kenuzáshoz?

A kenuzáshoz szükséges minden felszerelést biztosít az egyesület, így a hajót, lapátot és a mentőmellényt is. A gyerekek kezdetben úgynevezett indiánkenukban tanulják meg a sportág alapjait, majd 13 éves korukban térdelnek át a keskenyebb versenyhajókba, melyben a felnőttek is készülnek. Emellett sokat gyakoroljuk a párosban és négyesben való kenuzást, hogy csiszoljuk a csapatmunka fontosságát bennük.

Milyen ruházat szükséges egy kenuedzésre?

Az edzések elkezdéséhez szükséges felszerelések:

 • jó futócipő
 • tréningruha
 • testhezálló, (rövid, 2/3-os, és hosszú nadrág, felső) lehetőleg könnyen száradó sportruházat az evezéshez
 • a szárazföldi edzésekhez is rövid és hosszúnadrágok, pólók,
 • papucs

Emellett a gyerekeknél mindig legyen egy váltóruha borulás esetére. Később szükség lesz egy vízhatlan zsákra is, amiben el tudják hozni ezt a váltóruhát magukkal a gyerekek.

Az őszi-téli edzések beköszöntével a sapka és a sál is kötelező viselet!

kajak

Gyermekem kicsi, félek elengedni a Dunára, honnan tudhatom, hogy jó kezekben van?

Legelőször mindenkinek meg kell tanulnia biztonsággal megtérdelni a hajót, így kezdetben stabil indiánkenukban eveznek ki a gyerekek tapasztaltabb társaikkal.  Az első edzéseken a lapátforgatás és a stabilitás a fő kérdés, a gyerekek csak ezután mennek nagyobb távolságra, de ekkor sincsenek egyedül, motorcsónakos kíséret mindig van mellettük.

Télen milyen edzések vannak, ha evezni nem lehet?

Télen az általános kondíciót javító és erősítő edzéseket tartunk, alapozunk. Vannak tornatermi edzések a környező iskolákban, erősítő edzések a telepen, futóedzések a telepen és külső hegyi terepen is, végül, de nem utolsó sorban vannak úszó edzéseink. Edzéseinkkel igyekszünk egyensúlyt teremteni a dinamikus vagy cardio (futás, úszás) és a statikus, erőnléti edzések között. Ennek köszönhetően a gyerekek fokozatosan erősebbek és dinamikusabbak lesznek a téli alapozó időszak végére.

futas

Tagdíjak

Alaptagdíj

Ft 9.000 Havonta
 • Heti 3-6 edzéslehetőség
 • Öltözőhasználat
 • Eszközök (hajó, lapát, mentőmellény)
 • Vezetett edzések motoros kísérettel

Testvérkedvezmény

(2 gyermek egyesületünk tagja)
Ft 8.000 Havonta / Fő
 • Heti 3-6 edzéslehetőség
 • Öltözőhasználat
 • Eszközök (hajó, lapát, mentőmellény)
 • Vezetett edzések motoros kísérettel

Akikre büszkék vagyunk

Jelentkezéshez keresse kollégáinkat
vagy írjon nekünk üzenetet

Varga Attila

Kezdő kenu, női kenu

Schmidt Dániel

Serdülő és ifi kenu

Martinkó Gábor

Felnőtt kenu