Kenu

A kenuzás hazánkban a legnépszerűbb szabadtéri vizes sportnak számít, melynek meg is van az eredménye, hiszen sportolóink az olimpiákon és a világbajnokságokon is kimagaslóan az élvonalba tartoznak.

A gyerekek először úgynevezett minikenukban sajátítják el a sportághoz szükséges egyensúlyozást, illetve a manőverezést a lapátjuk segítségével. Nem létezik olyan kenus, aki még ne borult volna életében, így elengedhetetlen feltétel a beiratkozáskor az úszópapír megléte, melyet bármelyik uszodában igényelhetnek.

A technika csiszolására csak ezután kerül sor. A versenyzők térdelő helyzetben, egyik oldalukon mártják vízbe evezőjüket és tökéletes ciklikus mozgással hajtják előre járművüket.

A versenyek során 200, 500, 1000, 2000 és 4000 méteren mérhetik össze tudásukat sporttársaikkal, illetve egyes maratoni versenyeken ennél hosszabb távok is elképzelhetőek. A versenyeken egyesben, párosban, illetve négyesben rendeznek számokat, így a csapatmunka és az összhang is nagy szerepet játszik a sikerben.

A mindennapokban így hosszabb távok megtételére van szükség, melyeket túrázással, nyári táborokkal, mókával és kacagással igyekszünk színesíteni természetesen a természet csodálatos szépsége mellett.

A kenuzás elsajátításához nagyfokú szorgalomra és akaraterőre van szükség, hogy a versenyző megszerezze a kellő gyorsaságot, erőt és állóképességet. Ez a munkabíró képesség azonban az élet más területén is hasznára válik majd.

Beiratkozáshoz keresse munkatársainkat:

Schmidt Dániel
Kezdő kenu csoport
Telefon: 30/863-0636 E-mail: s.danio92@freemail.hu
Martinkó Gábor
Felnőtt kenu
Telefon: 20/961-1759 E-mail: canukaster@gmail.com

A kenusok mindennapi életéről további információ saját Facebook oldalukon:

Hozzászólások