Kajak

A kajakozás hazánkban a legnépszerűbb szabadtéri vizes sportnak számít, melynek meg is van az eredménye, hiszen sportolóink az olimpiákon és a világbajnokságokon is kimagaslóan az élvonalba tartoznak.

A gyerekek először úgynevezett minikajakokban, illetve portyakajakokban sajátítják el a sportághoz szükséges egyensúlyozást, illetve a manőverezést a kormánylapát segítségével. Nem létezik olyan kajakos, aki még ne borult volna életében, így elengedhetetlen feltétel a beiratkozáskor az úszópapír megléte, melyet bármelyik uszodában igényelhetnek.

A technika csiszolására csak ezután kerül sor. A versenyzők ülő helyzetben, mindkét oldalunk vízbe mártják evezőiket és a tökéletes ciklikus mozgással hajtják előre járművüket.

A versenyek során 200, 500, 1000, 2000 és 4000 méteren mérhetik össze tudásukat sporttársaikkal, illetve egyes maratoni versenyeken ennél hosszabb távok is elképzelhetőek. A versenyeken egyesben, párosban, illetve négyesben rendeznek számokat, így a csapatmunka és az összhang is nagy szerepet játszik a sikerben.

A mindennapokban így hosszabb távok megtételére van szükség, melyeket túrázással, nyári táborokkal, mókával és kacagással igyekszünk színesíteni természetesen a természet csodálatos szépsége mellett.

A kajakozás elsajátításához nagyfokú szorgalomra és akaraterőre van szükség, hogy a versenyző megszerezze a kellő gyorsaságot, erőt és állóképességet. Ez a munkabíró képesség azonban az élet más területén is hasznára válik majd.

Mivel szezonális sportágról beszélünk, így tél az alapozás időszaka, amikor futó, erősítő, tornatermi, úszó és tanmedencés edzéseket tartunk.
Hozzászólások

Jelenleg 8-12 éves gyerekeket várunk a kezdő edzéseinkre.

Hozzászólások

A havi tagdíj 8.000 Ft, melyet minden hónap 10-éig kell átutalni a szakosztály számlaszámára: 10918001-00000032-41400042

Megjegyzésben a gyermek nevét, az aktuális hónapot, és az edző nevét kérjük feltüntetni.

Hozzászólások

A testnevelés órákon is használt sima póló, rövidnadrág és papucs megfelelő az edzések elkezdéséhez, ezen kívül még egy váltóruházat is hasznos, a kiegészítő foglalkozáshoz pedig futócipő.

Hozzászólások

A kajak-kenu egy elég összetett és megterhelő sportág, így némi sportmúlt mindenféleképpen szükséges az edzések elkezdéséhez. A vízbiztonság már az első edzések alkalmával alapfeltétel, így egy vízi jártassági papír beszerzése szükséges, melyet bármelyik uszodában kiadnak, amennyiben a gyermek 200 métert magabiztosan le tud úszni.

Hozzászólások

Beiratkozáshoz keresse munkatársainkat:

Varga Máté
Kezdő kajak fiú, lány csoport
Telefon: 70/770-7481 E-mail: varga.mate924@gmail.com
Szijjártó-Szabó István
Gyermek, kölyök fiú/lány csoport
Telefon: 20/466-7943 E-mail: istvan.szijjartoszabo@gmail.com
Samu Andrea
kölyök,serdülő,ifi fiú/lány csoport
Telefon: 30/547-4717 E-mail: kajakkenu.ute@gmail.com
Beé István
U21, U23, felnőtt férfi csoport
Telefon: 30/4395677 E-mail: bee.istvan@gmail.com
Gannoruwa Levente
U21, U23, felnőtt férfi csoport
Telefon: 30/827-0321 E-mail: gann.levente@gmail.com
Homoki Tamás
Ifi, U21, U23, felnőtt női csoport
Telefon: 70/451-5152 E-mail: tamashomoki@hotmail.com
Ürögi László
Szabadidő, Egyetemi csoport
E-mail: urogilaszlo@gmail.com
Somogyi Béla
Almási Nándor
U23, felnőtt női kajak, kenu
Hozzászólások