Technikai elemzés, konyhaművészet és Jurassic World Kaliforniában

Kaliforniában, a Newport Aquatic Centerben edzőtáboroznak az olimpiai ezüstérmes kajak négyes tagjai, azaz Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel. Edzőjük, Rami Zur diagnosztikai szempontból fontos programot indított el számukra a tengerentúlon.

Kaliforniában, a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinával közösen edzőtáborozik a Londonban olimpiai ezüstérmet szerző férfi négyes három tagja, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel. Edzőjük, Rami Zur diagnosztikai szempontból fontos méréseket végez el a tengerentúlon, folyamatos tesztelésen vesznek részt a versenyzők, amelyekről elemezést készít majd.

„Krisztával már évek óta eredményes ez a program, mutatja ezt a két olimpiai bajnoki cím is. Rami Zur most a három fiúval kezdte el ezt a munkát, amelyet majd idehaza, Dunavarsányban folytatnak” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

„Nagy hangsúlyt kap a technika, ehhez videó elemzéseket és egyéb méréseket végzünk, mert van mit korrigálni a mozgásunkban” – mondta Pauman Dániel, aki a csapat mindennapjairól is beszámolt.

„Az időjárás tökéletes a munkához, az átállással, a kilenc óra időeltolódással az elején volt gondunk, de már beálltunk az új ritmusra. A szállásunk körülbelül száz méterre van az óceántól és tíz perc autóútra a víziteleptől, ahol edzünk, vagyis minden elérhető távolságban van. Az edzéseink elég nagy terjedelműek, a napi harminc kilométer evezést hangsúlyos kondi és futóedzések követik. Toma vidáman meg is jegyezte, hogy igazából téli munka zajlik, csak az úszás helyett bejött az evezés. Az étkezéseinket saját magunk oldjuk meg. Én általában a reggeliztetem a csapatot, mert apukaként hozzászoktam a korai ébredéshez, az ebédhez a főételeket pedig Tóth Dávid, vagyis Szafi Chéf irányításával készítjük el. Hétvégén van egy kis időnk a kikapcsolódásra is, múlt vasárnap az Universal Studióba látogattunk el, ahol Toma nagy örömére megnéztük a Jurassic World részleget is.”

Forrás: MKKSZ

Hozzászólások

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.