Kajak

A kajakozás hazánkban a legnépszerűbb szabadtéri vizes sportnak számít, melynek meg is van az eredménye, hiszen sportolóink az olimpiákon és a világbajnokságokon is kimagaslóan az élvonalba tartoznak.

A gyerekek először úgynevezett minikajakokban, illetve portyakajakokban sajátítják el a sportághoz szükséges egyensúlyozást, illetve a manőverezést a kormánylapát segítségével. Nem létezik olyan kajakos, aki még ne borult volna életében, így elengedhetetlen feltétel a beiratkozáskor az úszópapír megléte, melyet bármelyik uszodában igényelhetnek.

A technika csiszolására csak ezután kerül sor. A versenyzők ülő helyzetben, mindkét oldalunk vízbe mártják evezőiket és a tökéletes ciklikus mozgással hajtják előre járművüket.

A versenyek során 200, 500, 1000, 2000 és 4000 méteren mérhetik össze tudásukat sporttársaikkal, illetve egyes maratoni versenyeken ennél hosszabb távok is elképzelhetőek. A versenyeken egyesben, párosban, illetve négyesben rendeznek számokat, így a csapatmunka és az összhang is nagy szerepet játszik a sikerben.

A mindennapokban így hosszabb távok megtételére van szükség, melyeket túrázással, nyári táborokkal, mókával és kacagással igyekszünk színesíteni természetesen a természet csodálatos szépsége mellett.

A kajakozás elsajátításához nagyfokú szorgalomra és akaraterőre van szükség, hogy a versenyző megszerezze a kellő gyorsaságot, erőt és állóképességet. Ez a munkabíró képesség azonban az élet más területén is hasznára válik majd.

Beiratkozáshoz keresse munkatársainkat:

 

Varga Máté
Kezdő kajak fiú, lány csoport
Telefon: 70/770-7481 E-mail: varga.mate924@gmail.com
Szijjártó-Szabó István
Gyermek, kölyök fiú/lány csoport
Telefon: 20/466-7943 E-mail: istvan.szijjartoszabo@gmail.com
Samu Andrea
kölyök,serdülő,ifi fiú/lány csoport
Telefon: 30/547-4717 E-mail: kajakkenu.ute@gmail.com
Beé István
U21, U23, felnőtt férfi csoport
Telefon: 30/4395677 E-mail: bee.istvan@gmail.com
Gannoruwa Levente
U21, U23, felnőtt férfi csoport
Telefon: 30/827-0321 E-mail: gann.levente@gmail.com
Homoki Tamás
Ifi, U21, U23, felnőtt női csoport
Telefon: 70/451-5152 E-mail: tamashomoki@hotmail.com
Ürögi László
Szabadidő, Egyetemi csoport
E-mail: urogilaszlo@gmail.com
Somogyi Béla
Almási Nándor
U23, felnőtt női kajak, kenu